joi, 12 aprilie 2012

Sunt roman si asta imi ocupa tot timpul

Sa fii roman astazi nu este un lucru tocmai usor. Si aici nu vorbaesc de "romanii buni" despre care vorbea presedintele-marinal.
Grijile vietii de zi cu zi ne macina usor si btuma de timp liber din afara programului de serviciu. Lungile si obositoarele drumuri la si de la serviciu, cu ore intregi blocati in trafic, orele suplimentare de la serviciu care niciodata nu se platesc, drumurile la scoala si gradinita cu copii ne fac adeseori sa nu ne mai dorim atlceva decat cateva ore la TV.
Cineva spunea ca este rau este modul prapastios in care continuam sa privim imaginea noastra ca si natie, ca si popor, comparandu-ne si punandu-se intr-o lumina nefavorabila cu nemtii, francezii, austriecii si celelate popoare pe care noi le vedem civilizate. Nu suntem lumea a treia, insa ne comportam ca si cum avem complexe de lumea a treia.
Mergi in Turcia si vei vedea nemti si olandezi cum fumeaza pe strada sau nu arunca gunoaiele la tomberon.
Suntem mult prea preocupati de grijile cotidiene, de nevoile zilnice si de dorinta indarjita de a acumula. intr-adevar am fost privati de multe pe vremea comunismului, dar asta nu scuza comportamentul de acum.
Am uitat sa ne bucuram de viata, de lucrurile marunta care ne inconjoara si ne pot face viata mai usoara si mai luminoasa.
suntem flamanzi dupa informatie, dar nu avem capacitatea sa filtram ceea ce ne este util. Devoram stirile de la ora 5 si show-urile ieftinele de la te miri ce televiziuni. Ne facem modele din pitipoance si cocalari dorindu-ne sa fim ca ei.
Nu mai stim sa ne traim viata, nu mai stim sa fim NOI.
....Si asta ne ocupa tot timpul!

Un comentariu: