sâmbătă, 19 mai 2012

Nimic nou la Expoflora 2012 Slatina

In cursul zile de ieri a debuat editia 2012 pe blv. AI Cza (intre Posta si maganul Oltul) Expoflora Slatina. Desi autoritatile slatinene anuntasera in prealabila ca acesta manifestare se va desfasura sub o noua imagine si prezentare, editia din aces an nu a venit cu nimic deosebit sau diferit de editiile din ceilalti ani.
Regasim ca si in ceilalti ani aceeasti atmosfera balcanica de prost gust, un fel de balci amestecat cu talcioc.
Alaturi de comerciantii de flori (tot mai putini la numar cu fiecare an ce trece) regasim pe nelipsitii vanzatori de halvita si acadele, pop-corn sau kurtos, amestecati printre cei care vand produse chinezesti drept arta populara romaneasca .
Nelipsita de la aceasta manifestare este si SC Rupiah SRL, firma care a concesionat serviciul de amenajare si intretinere a spatiilor verzi din municipiul Slatina. Inca o bila neagra pentru aceasta societate, care desi castiga sume importante pe seama bugetului local nu a fost interesata de imaginea si promovarea acestei manifestari care pune intr-o lumina nefavorabila autoritatile locale slatinene. Dupa cum vedeti si in imagini oricine ajunge in zona are impresia ca a ajuns la un talcioc, aceasta firma nefiind in stare macar la intrarea in zona (acolo unde se afla si standul Rupiah SRL, fiind cu vadul comercial cel mai bun) sa przinte un aranjament sau cemai deosebit pentru o astfel. de manifestare. Aceasta delasare a autoritatilor dovedeste inca o data ca nu sunt interesate de promovarea frumosului ci doar de interese personale meschine, probabil in aceasta perioada fiind mai implicate in campania electorala decat in treburile urbei.
Stand de vorba cu unul dintre putinii comercianti de material floricol mi-am dat seama ca aceasta manifestare nu este decat un mijloc, o ocazie ca acesti sa isi rotunjeasca veniturile, neavand foarte multe in comun cu minunata lume a florilor.
Pentru completarea tabloului tipic "tiganesc" al manifestarii ar mai fi trebuit un taraf de lautari si gratare cu mici si bere, ca doar e campanie electorala.

Pot spune ca desi nu ma asteptam la ceva spectaculor, Expoflora Slatina  2012 este o mare dezamagire, singurul lucru benefic pentru slatineni fiind acela ca isi pot procura florile mult-iubite la preturi incepand cu 1 leu pentru cele de gradina si pana la cateva sute de lei pentru plantele exotice de apartament.
Poate editia de anul care vine va fi altfel...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu