luni, 23 aprilie 2012

Minge de fotbal luata de tsunami recuperata dupa 13 luni

Mingea de fotbal luata de ape din curtea unei şcoli nipone distruse de cutremurul de 9 grade a fost purtata 13 luni pe ocean, fiind descoperit pe o insulă pustie.
Fotbalul nu poate fi oprit de nici o catastrofă. Devastatorul seism japonez din 11 martie 2011 a ras de pe faţa pămîntului maşini, nave, poduri, clădiri, oraşe şi a făcut 19.000 de morţi, dar n-a distrus şi mingile. Un balon de fotbal şi altul de volei, purtate de tsunamiul ce a urmat cutremurului de 9 grade pe scara Richter, au ajuns după 13 luni la ţărm, în Alaska!
Incredibila călătorie pe apele oceanului a celor două mingi, amestecate printre cele 25.000 de tone de deşeuri rezultate în urma dezastrului, s-a terminat pe Middleton Island. Insulă izolată, în Golful Alaska, la 130 km de coastă. Acolo a fost descoperită pe radar. Soţia celui care le-a găsit a reuşit să traducă înscrisurile nipone, aflînd că balonul provine dintr-o şcoală pulverizată de tsunami! Potrivit cotidianului Anchorage Daily News, acesta este primul obiect din imensa masă plutitoare ajuns pe apă din Japonia pînă în Alaska. Acum cîteva zile, a fost interceptată pe coasta vestică a Canadei o ambarcaţiune niponă "furată" de valul ucigaş în urmă cu 13 luni.
5 mii de km au parcurs cele două mingi din Japonia pînă în Middleton Island, purtate de apele oceanului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu